12-10-08

Mijn ideaal schoolleven :p

Voor de les Engels moeten we een opstel schrijven over hoe je ideale schooldag eruit zou moeten zien.. Omdat ik niet echt zin heb om huiswerk te maken schrijf ik het als een blogje :d zo is huiswerk tog nog leuk!
Enja jullie kunnen ook iedeeën opdoen als jullie OOIt dezelfde opgave zouden krijgen :d

Als ik voor 1 dag alles voor het zeggen had in de wereld zou ik onmiddellijk de scholen onder handen nemen. De leerlingen zouden lang kunnen uitslapen want de schoolbel kondigt de eerste les maar aan om 10 s'morgens.
De leerlingen hebben dan 2 uur les. Die vakken mogen ze zelf kiezen, sport, wiskunde, talen.. Voor iedereen wat wils.
Om 12 uur is het dan tijd om te eten. Voor degene die op school eten is er een heel nieuwe cafetaria ter beschikking. Broodjes, pizza, groenten, pasta,... Iedereen zijn lievelingseten is zonder problemen te verkrijgen.
Na een middagpauze van anderhalf uur is het tijd voor 3 uurtjes les.
Wat je die uren krijgt hangt af van de richting waarin je zit. Leerlingen die handel volgen krijgen bijvoorbeeld 2 uur bedrijfseconomie en 1 uur wiskunde.
Wanneer om 4 uur de bel gaat is het nog geen tijd om naar huis te gaan maar alle leerlingen krijgen de kans om 2 uur te studeren zodat ze s'avonds hun werk kunnen steken in hun vrienden, lief, hobby's, sport,...
Huiswerken worden afgeschaft en er kunnen hoogstens 2 sb's per dag gegeven worden.
Tijdens de speeltijden is het ook toegestaan om muziek te beluisteren, en te sms'en met je vrienden. Tuurlijk is dit niet toegestaan tijdens de lessen.
Kleren moeten deftig blijven maar tijdens de warme dagen zijn kleedjes en spaghittibandjes geen probleem.
Maar jammergenoeg zal ik nooit mijn de wereld kunnen veranderen en zal mijn droomschool enkel in mijn dromen bestaan.

14:06 Gepost door Roosje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.